Zvezdne novice – maj 2021

1. maja 2021

Zvezdne novice – maj 2021

1. maja 2021

Maj

V mesecu maju imamo pomembno polno Luno, ki se imenuje Vesak.

Vesak je Ščip jasnosti in razsvetljenja, zgodovinsko je povezan s polno Luno, ob kateri je Sidarta doživel razsvetljenje in postal Buda ali prebujeni. Zato so tudi močne prisotne energije čistih vizij.

Letošnji Vesak, 26.5. bo zaznamovan s popolnim Luninim mrkom. To je res posebno znamenje, Luna bo rdeče obarvana in obeta še bolj poglobljene spremembe, ki se bodo dogajale v letu 2021 in 2022. Najbolj bo v ospredju prenehanje ubijanja živali, prenehanje agresije. Obetajo se protesti, družba se bo intenzivneje spreminjala, kot se je kdajkoli prej. Ker se mrk dogodi v času dvojčkov, bo celotno leto v znamenju zdravljenja, medicine, cepljenja komunikacije, ter novih oblik vodenja podjetij. Največjo podporo univerz-uma bo imela komunikacija, ki bo prinašala resnico, trajnostne vizije prihodnosti in bo nosila sporočilo pozitivnih sprememb in zdravljenja. Veliki učinki se kažejo na področju celega sveta, pri nas sicer ne bo viden, vendar bo imel precejšnji vpliv, saj pade točka mrka ravno na točko I.C., kar prinese močno dogajanje na družbenem področju, v območju srednje Evrope in Slovenije. Natančno pomeni to bitka za človekove pravice, demokratičnost, svobodo izražanja. Torej vse tisto, kar je v zadnjem času močno ogroženo, na področju Slovenije, Madžarske, Poljske. Ob tem je najboljše graditi alternativno obliko civilne družbe, saj spremembe celotnega sistema, na običajen način niso več mogoče.

Letos je zelo pomembno leto, za delo na sebi, zmago nad svojimi vzorci, osebni in duhovni razvoj bosta v ospredju. Mars bo do 23.5. še v fazi OOB.

Mlaj v biku, bo 11.5. in prinaša plodno obdobje, notranjo srečo, trdnost, celovitost in vas pomiri z življenjem.

Od 11.5.- 26.5. so vse astrološke poti odprte, energija bo rasla.

Od Ščipa, do mlaja, od 26.5. – 10.6.
bomo v obdobju med dvema mrkoma. Vsake akcije v tem času imajo daljnosežne učinke, v pozitivnem ali negativnem smislu. Zato je potrebno dobro premisliti, vsak korak dobro pretehtati in za večje poslovne odločitve, priporočam posvet z astrologom.

Imamo tudi obdobje retro Merkurja, zato se bo pretežno urejalo stvari le za nazaj! Konec meseca, 30.5. se bo namreč Merkur v dvojčkih obrnil v retrogradno gibanje.

Sobota, 1.5.
Padajoča Luna v kozorogu bo v trigonu z Uranom in s Soncem. Kljub slabemu vremenu bo dobro počutje, v zraku bo dobra energija, planeti bodo prinašali pozitivne ideje.

Nedelja, 2.5.
Padajoča Luna v kozorogu bo dosegla Plutona in Merkur bo v trigonu s Plutonom. Močne trans-formativne energije bodo, dojemljivi boste za mistična znanja, poglobljeno boste videli stvari, jih znali analizirati, pa vendar so občutki Lune v konjunkciji s Plutonom taki, da čutimo usodnost nekega dogajanja. Tudi res bodo odločitve na ta dan imele dolgotrajne učinke.

Ponedeljek, 3.5. Zadnji krajec
Luna v vodnarju in Sonce v kvadratu s Saturnom prinaša nekoliko nižje temperature, hladnejši bodo tudi odnosi. Dan ni primeren za potovanja, ker bodo blokade. V delu pa bodo prevladovale  uradne zadeve. Zadnji Lunin krajec prinaša dinamično energijo, vsi, ki nimajo pozdravljenih odnosov, bodo imeli kar težave, ob teh aspektih.

Torek, 4.5.
Danes bo Merkur vstopil v znamenje dvojčka, ter vse do Ščipa pomagal v komunikaciji. Luna v vodnarju bo še vedno prinašala dobre in napredne ideje, vidni bodo tudi že rezultati dela.

Sreda, 5.5.
Luna v ribah bo v trigonu z Marsom. V zraku bodo ustvarjalne energije, veliko dela bo, ki ga je pametno izkoristiti. Dnevi so primerni za učinkovito delo, na projektih.

Četrtek, 6.5.
Luna v ribah bo v konjunkciji z Neptunom, zasanjan čas in Venera bo v trigonu s Plutonom  okrepila ljubezenska čustva. Pomemben aspekt za partnerski odnos, energijo ljubezni morate spustiti k sebi, kajti v nasprotnem primeru se Pluton obrne v svoje nasprotje in deluje negativno. Skrbite torej za ljubezen, saj je to energija, ki jo je potrebno dvigniti na višji nivo.

Petek, 7.5.
Dopoldan bo Luna v ribah, če morate kaj pomembnega narediti, je primeren čas čim bolj zgodaj ali pa po 14.uri, ko Luna vstopi v ovna. Po 14. uri se energije spremenijo, v zraku bo več optimizma, primerno je za delovanje in za zabavo.

Sobota, 8.5.
Luna v ovnu bo v sekstilu s Saturnom, ta dan ne bomo mogli sedeti križem rok, v zraku bodo delavne energije. Venera v kvadratu z Jupitrom, nas bo opomnila, da pretirane želje niso realne. Dan ni dober za nakupovanje.

Nedelja, 9.5.
Venera bo vstopila v dvojčka. Luna v ovnu bo v kvadratu s Plutonom, današnji dan lahko pritiska na družinske vzorce.

Ponedeljek, 10.5.
Padajoča Luna,  bo v biku, lenobno bomo razpoloženi, kljub  sekstilu z Marsom. Čutili bomo  telesno utrujenost, saj je Luna tik pred mlajem. Za pomembnejše stvari počakajte na jutrišnji dan in novo Lunino rast.

Torek, 11.5. Mlaj, ob 21.uri
Danes zvečer bo mlaj v biku. Ves dan se bodo sestavljale stvari v celoto. Misli, ideje in odprti projekti. Dan bo imel zanimivo energijo, zvečer se boste počutili sestavljeni in pripravljeni na dneve Lunine rasti, ki prihajajo.

Sreda, 12.5.
Luna raste, prišel je primeren čas za nove korake! Vse astrološke poti so odprte, za urejanje uradnih zadev, za podpisovanje pogodb, predvsem po 15. uri, ko bo Luna vstopila v znamenje dvojčkov. Lahko se podpisuje dolgoročne pogodbe, Merkur je v trigonu s Saturnom.

Četrtek, 13.5.
Luna v dvojčkih potuje proti Merkurju in kaže na izjemno uspešen dan za komunikacijo in poslovanje ali trgovanje. Energija bo rasla, sile bodo pozitivne, primeren dan, da ga izkoristite, tudi za podpise pogodb je še vedno super energija.

Petek, 14.5.
Luna bo dopoldan v kvadratu z Neptunom, popoldan v praznem teku. Nič tako pomembnega se ne more zgoditi dan, dan ni primeren za podpisovanje pogodb, saj se ponavadi ne realizirajo.

Sobota, 15.5.
Rastoča Luna v raku bo v lepih aspektih, gre proti sekstilu z Uranom. Vse poti so odprte, še posebno za napredne, trajnostne in ekološke ideje.

Nedelja, 16.5.
Luna v raku vedno kaže na dobro kosilo in na prijetno družbo. Vzpodbuja družinske projekte, ustvarja energijo skupnosti.

Ponedeljek, 17.5.
Luna bo dopoldan v praznem teku, v tem času ne načrtujete pomembnejših sestankov.
Po 15. uri bo Luna vstopila v leva in nam vlivala samozavest in pogum. Rastoča Luna sporoča, da so popoldan vse poti odprte.

Torek, 18.5.
Dopoldan, do 12. ure bo super energija, Luna v levu gre v sekstil z Venero. Dopoldanski čas si vzemite za delo, popoldan pa se umirite, kajti prihajajo zelo nevarne energije in blokade. Luna bo v kvadratu z Uranom in v opoziciji s Saturnom.

Sreda, 19.5. Prvi Lunin krajec
Luna v levu bo v kvadratu s Soncem, čaka nas intenzivni dan prvega Luninega krajca. Po dolgem času bo spet dobra energija, veliko bo dela, saj je energija krajca vedno dinamična. Primeren čas je za nove korake ali utrjevanje nekih projektov, ki jih delate. Energija je dobra in v podporo, dober dan je za poslovanje.

Četrtek, 20.5.
Luna bo v devici, v trigonu z Uranom. Vse astrološke poti so odprte, uživajte veliko presne hrane in vitaminov. Telo potrebuje podporo, saj bodo energije zelo intenzivne. Čas je primeren za nove ideje, nove korake.

Petek, 21.5.
Luna v devici bo v slabih aspektih. Kvadrat z Merkurjem kaže, da bo veliko dela in komunikacije, vendar energije ne bodo lahke. Danes pazite, da ne pretiravate pri čemur koli, saj boste iztrošili preveč energije. Sonce kvadrat Jupiter je aspekt zapravljivca. Poskušajte ostati zmerni. Dan ni primeren za nakupovanja.

Sobota, 22.5.
Luna v tehtnici, energija je primerna za izlete, druženja, hobije. Naredite si sproščen dan, da čim bolj vsrkate energijo lepote in harmonije.

Nedelja, 23.5.
Luna v tehtnici, negujte še naprej mirno energijo meditacije, posvečajte se hobijem in partnerskemu odnosu.

Ponedeljek, 24.5.
Približujemo se Luninemu mrku, zato bomo čustveno še bolj občutljivi. Luna bo za povrhu vsega vstopila še v škorpijona in pospešila obdobje trans-formativnih energij. Vse, kar nima dobre zasnove, se bo začelo podpirati, ostalo pa bo vse, kar je trajnostnega.

Torek, 25.5.
Luna v škorpijonu, v lepih aspektih, lahko se pojavijo nove vizije in odlične ideje. V odnosih bodite diplomatski, saj bodo ljudje občutljivejši. Smo dan pred močnim mrkom, vse, kar se dogaja je že povezano z energijo mrka, ki daje prehod v bolj duhovno energijo in v bolj duhovno življenje.

Sreda, 26.5., Vesak in popolni Lunin mrk, ob 13.13. uri
Dan je primeren zgolj za to, da se posvetite energijam, ki jih prinaša Veskov Ščip. Kot sem v uvodu omenila, nam Veskov Ščip pokaže načrt  za celo leto, bodite zavestni, kakšne energije bodo energije, bodo okoli vas.

Četrtek, 27.5.
Dan bo primeren za počitek, meditacijo, sprehode in ukvarjanje s sabo, saj so aspekti preveč stresni, za pomembnejše delo.  Luna bo v opoziciji z Venero in Merkurjem, kar poudarja  nerazumevanje v komunikaciji in čustvenem dojemanju sveta.

Petek, 28.5.
Končno  bo delo spet steklo in energije se bodo umirile. Luna bo vstopila v kozoroga, čas je za realizacijo. Imejte v mislih, da se bo Merkur kmalu obrnil retrogradno, dokončajte še vse, kar je potrebno.

Sobota, 29.5.
Danes se bo Merkur že navidezno ustavil, da jutri začne s svojo retrogradno fazo. Luna bo v opoziciji z Marsom, dan bo neugoden, pazite na področju komunikacije, da ne pride do napačnega razumevanja. Kaotičen dan bo, ni primerno za potovanje.

Nedelja, 30.5.
Luna v vodnarju je v lepih aspektih, vendar kadar se  Merkur obrača v retrogradno gibanje s sabo nosi kaos v mislih, prometu in komunikaciji. Ne nismo čudni mi, vendar je Merkur…

Ponedeljek, 31.5.
Luna v vodnarju bo pokazala, da je situacija boljša, kot ste prvotno mislili, energija bo pomagala pri zaključevanju zadev, ni vse tako slabo, kot se zdi. Mogoče pa celo retrogradni Merkur lahko pomaga pri zaključevanju zadev.