Saturnovo leto 2024

7. januarja 2024

Saturnovo leto 2024

7. januarja 2024

Če je bilo lansko leto v znamenju bojevnika Marsa, je letošnje leto v znamenju Saturna in ne sonca, kot nam mnogi želijo dopovedati. Kaj nam prinaša? Osebno in tudi širše v družbi?

V Saturnovem letu je pomembno zdravljenje prednikov.

Zdravljenje vzorcev prednikov, je pomembno, saj predniki živijo v vaših genih. Vse njihove izkušnje iz preteklosti so zapisane in vplivajo na naše življenje.


Kaj pomeni Saturnovo delovanje za vse nas, narekuje nam, da smo natančni, za vsak naš korak dobro razmislimo, smo pošteni, skromni in varčni…

Zasledila sem, da je v mnogih napovedih označeno Sonce, kot vladar leta, jaz se s tem ne morem strinjati, saj popolnoma vsi znaki kažejo na to, da je leto Saturnovo. Tudi, če pogledamo logično, Sonce prinaša rast v vseh smereh, veselje, srečo, mi pa smo tako rekoč obdani z vojnimi spopadi.

V Indiji rečejo Saturnu Shani in je gospodar karme. Letos bo vladal prav vsem horoskopskim znamenjem in bo učil da hodimo po poti svoje Dharme, to je poslanstvo. Karma pa se izraža, kot način obnašanja, to moramo opuščati. Tu, v ozadju lahko slišite pesem Saturnu, Shani Dev.
Uglasbila in posnela sem pesmi posameznim planetom, s katerimi pokličemo energijo planeta, jo zdravimo in se povežemo z njo. Vse pesmi najdete na mojem Youtube kanalu.

Saturn je modri učitelj, od nas zahteva skromnost in človečnost, vzodbuja nas, da s počasnimi koraki hodimo proti cilju, poudarja sodelovanje, ki mora presegati osebne interese.

Se napeta ozadja polna nenavadnih pričakovanj umikajo, se bomo v letu 2024 lažje dogovarjali?

Največjo spremembo bo v letu 2024 prinesel Pluton, ki bo vstopil v vodnarja. Na zadnje se je to zgodilo v času velikih znanstvenih izumov in v času industrijske revolucije. Vodnar označuje rušenje sistemov in družbenih ureditev, ko Pluton vstopi v vodnarja, je to sprožilec velikih, revolucionarnih sprememb.
V tem letu se bodo zgodili temeljni svetovni preobrati, ki bodo v prihodnjih deset letjih ustvarili Novo dobo.

Lansko 2023 velja za leto nemirov, napetosti, agresije, naravnih katastrof in pokvarjenosti ter okoriščanja nemočnih množic, bomo v letu 2024 prešli v boljše čase?

Obe vojni žarišči, ki sta odprti, imata naravo dolgotrajnih in nikoli končanih spopadov, aprilski Sončev mrk, bo to še spodbujal, saj je Mars v konjunkciji s Saturnom, kar lahko pomeni res veliko smrti in stopnjevanje spopadov. Kakor koli gledam, je celo leto severno sečišče v ovnu, kar kaže, da se bo vojna žal nadaljevala.
Meseca maja se bo zgodil nek prelom, ko bo Jupiter vstopil v dvojčke in bo nakazal, na možnosti intenzivne diplomacije, kar bi morda lahko prineslo začetek iskanja miroljubnih rešitev.

V maju bo neko presenečenje, Jupiter in Uran bosta v konjunkciji, v biku, upajmo, da bodo vladarji izkoristili te dobre aspekte, za dogovore.

Nova vlada je že lani prestala številne preiskušnje, prav tako naša prva predsednica – kako nam kaže na političnem parketu? Nas čaka razburkano leto ?

Saturn narekuje, da bodo plače postale čedalje bolj javne, veliko se bo govorilo o tem, ne bo skrivnosti, kdo in koliko zasluži, glede na Saturnovo leto bo zategovanje pasu in varčevanje splošni trend. Vlada bo delala še naprej na zdravstveni in pokojninski reformi in na področju trajne oskrbe, izvedla uspešne korake.
Zelo zahtevno leto, astrološko ne kaže na menjavo vlade, razen novembra in decembra 2024, prihaja kriza, ki bi lahko posledično prinesla predčasne volitve, v letu 2025.

Kakšno bo vreme?

Zima nas lahko še preseneti, s snegom. Konec zime in začetek pomladi bo v Sloveniji mrzlo, Venera bo v konjunkciji s Saturnom. Poleti še vedno astrološko lahko beremo nevarnost poplav, približno v istem obdobju, kot lani.
Spomladanski mrki, kažejo na močan monsun v Aziji in sušo v južni Ameriki.
Oktobrski mrki pa na močne pojave tropskih orkanov.
Tudi, če za trenutek pustimo astrologijo ob strani, vemo, da globalno segrevanje že močno spreminja klimo in vsako leto bolj prizadene cel svet. Ta trend se bo nadaljeval.

Kaj nam prinaša leto 2024 na osebnem področju?

Osebno nam leto prinaša učenja in odločitve. To pomeni, da bomo bolj cenili svoje življenje in se znali postaviti zase. Pluton, planet globoke transformacije in ponovnega rojstva, bo iz konkretnega in discipliniranega kozoroga, prestopil v svobodomislnega vodnarja. Vsak bo moral izstopiti iz okvirjev, ki so mu jih ustvarili predniki in zaživeti svoj resnični jaz.
Stare strukture se počasi poslavljajo, saj vodnar odpira vrata skupnim vizijam, ki oblikujejo nov družbeni red, Vodnarjevo dobo.
Predvsem v letu 2024 ne smemo več ponavljati starih vzorcev obnašanja, ki jim pravimo karma in nam ga pogojuje genetika, oziroma predniki. Torej za zdrave odnose in svoje zdravje, moramo stopiti iz karme, načina obnašanja, ki nam je privzgojen in slediti, tistemu, kar nas veseli in v čemur smo dobri.
Potrebujemo osebno rast, terapevtsko delo, da znamo izstopiti iz vseh teh pogojenosti.

Človek se že od nekdaj ozira v nebo, se po njem orientira in ravna. Na katerih področjih vidite možnosti za nove začetke?
Kako bo z zdravjem?

Možnosti za nove začetke so v letošnjem letu vse odprte, predvsem, da primemo usodo v svoje roke in prerastemo otročja obnašanja, v družinskem krogu in se začnemo modro povezovati, ter ustvarjati zdravo skupnost. Z zdravljenjem začnemo pri sebi in svojimi odnosi znotraj družine in prijateljev. Zdravje ni samo po sebi umevno, namreč Pluton, ki gre v vodnarja, nas uči, da smo za zdravje veliko odgovorni sami, za zdravje poskrbimo s pozitivnimi čustvi, gibanjem na svežem zraku in vegetarjansko prehrano.
Jupiter in Uran bosta v konjunkciji, od marca, do maja, kar pomeni, izjemen preobrat v znanosti in tehnologiji in spremembe na finančnih trgih.
Jupitrov vstop v dvojčka, konec maja, bo prinesel spremembe v komunikaciji, spet pomembne korake v razvoju umetne inteligence.

Kaj pa šport?

Nogometno svetovno prvenstvo, letos imamo res dobro reprezentanco in dobrega trenerja, Igrali bodo dobro, vendar ne bodo imeli sreče. Morda pridejo v osmino finala.

Pogačarju kaže zelo dobro, takrat je tranzitni Jupiter v trigonu na Sonce, kar je za device zelo dobro. Le proti koncu maja se mora paziti lažje športne poškodbe.