Ayahuasca: Pomembni vidiki varnega uživanja in dela s svetim napojem

11. oktobra 2023

Ayahuasca: Pomembni vidiki varnega uživanja in dela s svetim napojem

11. oktobra 2023

Zdaj pa bi se rada dotaknila tudi aspektov, ki so pomebni ta varno uživanje ayahuasce. Zelo pomembno je, da sta Ayahuasca in Cakuruna, se pravi rastlina, ki nosi DMT, zastopani v čaju, v pravem razmerju. Ze majhna odstopanja lahko naredijo slabe učinke, če pa so odstopanja zelo velika, pa so učinki lahko zelo slabi.

Kuhanje medicine je znanost in je umetnost, v indijanskih plemenih, je le redkim predana modrost, kuhanja medicine. In le peščici uspe, da kuhajo vrhunsko medicino, to je zelo pomembno in kvalitetna medicina ima tudi svojo ceno. Pri nas, v Evropi, krožita tudi dve tako imenovani Ayahuasci, ki pa to nista;
prvič evropska različica ayahuasce, ki je narejena iz palarius akvatike in peganum hermale, je lahko zelo močna medicina, vendar se jo ne da usmerjati in kontrolirati z icari. Njena slabost je tudi v tem, da je peganum hermala ireverziabilni Mao inhibitor, kar pomeni, da ga ne moreš prekiniti, se ne razgradi in deluje, dokler je v telesu.

Originalna Ayahusca je tako zelo prijazna rastlina, da ima tudi zasilno zavoro, na primer, če je nekomu premočno ali se zatakne v umu in ne more ven, iz določenega psihičnega stana (se zatakne v procesu), enostavno spije limono in Mao inhibitor razpade v parih minutah. In je človek takoj nazaj. V primeru Peganum hermale, pa se tega ne da storiti. Prav tako kroži poceni različica Ayahuasce, ki se ji reče Pharmahuasca in je sestavljena iz zdravil, ki se jih dobi v lekarni, na recept. Tudi ta nima nobenih terapevtskih učinkov. In je daleč od tega, kar ayahuasca predstavlja.

Pri tem, zato, morate biti previdni, h komu gresta, na Ayahuasco, prav tako Ayahuasca ne pomeni le točiti medicino, pač pa je to delo, ki je precej bolj obsežno in natančno.

Ayahuasca in način dela z njo, nosi v sebi tisoč letno kulturo, ayahuasca je kultura in je religija in prava medicina se odziva, na icare, icari so posebne pesmi, ki so, kot nekakšne molitve in govorijo medicini, kaj naj dela, kako naj dela in s kom naj dela.

Icari nagovarjajo ayahuasco, ayahuascero je človek, ki je vzpostavil z medicino poseben odnos in na podlagi tega, on lahko usmerja medicino, tekom procesa in potovanja. Hkrati mu tudi ayahuascca pokaže, ker smo že rekli, da povezuje vse med seboj, torej mu tudi Ayahuasca pove, kaj mora peti, katere energije mora poslati in komu jih mora poslati.

Potem Ayahuascero s temi posebnimi pesmimi usmerja Gre za obojestranski odnos in gre za šolanje, za katerega so redki sposobni in, ki traja 6, do 10 let. Ne zaupajte vsakomur, saj je veliko lažnih ayahuascerov, bodisi v Evropi, še več pa v Peruju ali Braziliji. Delo z Ayahuasco je zelo odgovorno in natančno, predano in popolno. Ayahuascero, ki je v resnici predan medicini, je predal temu vse svoje življenje. In Ayahuasca ni samo izkušnja ampak je duhovno popotovanje, duhovna rast. Običajno ljudje potrebujejo leto in pol, do dve leti za zdravljenje in čiščenje svoje podzavesti, to je leto in pol dela, do dve leti dela, šest do osemnajst vikendov, dvajset, do trideset pitij Ayahuasce. Po tem, ko človek doseže stanje zavedanja ali prebujenosti, se vrača k Ayahuasci vsake toliko časa, da se ponovno poveže z naravo, z univerzumom in osveži svoje duhovne potenciale.