Ayahuasca: Povezava, učenje in zdravljenje z duhovnim čajem Amazonije

11. oktobra 2023

Ayahuasca: Povezava, učenje in zdravljenje z duhovnim čajem Amazonije

11. oktobra 2023

Ayahuasco poznamo, kot čaj, ki je narejen iz dveh ali večih rastlin. Ayahuasca je tudi ime ene izmed teh rastlin in predstavlja glavno sestavino v čaju.

Ayahuasca je liana, ki originalno raste v dolini vodnega sistema, Amazonije. Liana se vzpenja na visoka drevesa in že pri tem, njenem življenjskem načinu, lahko opazimo, da Ayahuasca ni zajedalka, kot sta srobot ali bršljan, celo več, drevesa, na katere se vzpenja, so zdrava, vesela, običajno veliko bolj obraščena in zelena, saj jim liana doda neko energijo, ki jo imajo drevesa rada.

Pozneziku, Liana dušamo več vrst ayahuasce. Bela, rumena in rdeča. Rastline so banesteriopsis kapi, banesteriopsis marikata. Slednja je najmočnejša in ima tudi duhovne povezave. Ayahuasca ne vsebuje nobenih kontroliranih stvari, vendar pa se v čaj doda rastlino, ki vsebuje Medtem, ko rastlina, ki se jo, ta pa je kontrolirana snov. Kar pomeni, da je na seznamu prepovedanih snovi, na seznamu mnogih držav. astl

Ayahuasca pomeni, v Kechua jeziku Liana duš, ki povezuje vse med seboj. Medtem, ko je rastlina, ki jo dodamo v čaj in nosi DMT, v Kechua imenovana preprosto, dodati ali Cakruna. Cakruna je običajno grm ali srednje veliko drevo, iz skupine kavovcev, Psihotronia viridis. V Ayahuaso lahko dodamo tudi njeno sorodnico, Chalipongo ali pa čaj naredimo tudi iz Jureme, je iz družine mimozevk, mimoza hostilis.

Indijanci, ki so čaj izumili in ga začeli uporabljati, pred okoli 2500 let, pr. našim štetjem, so nekako vedeli, da sta le ti dve rastlini, zaužiti skupaj, učinkoviti, kot medicina. Namreč, če zaužijemo zgolj rastlino, ki vsebuje DMT, ne bo nobenega učinka, ko pa zaužijemo čaj rastline, ki vsebuje DMT, skupaj, z Ayahuasco, pa se zgodi tisti alkimistični spoj in čaj postane živ.

Ayahuasca namreč vsebuje MAO inhibitor, ki blokira encime, s katerimi telo razgradi DMT. Indijanci pravijo Ayahuasci noč, rastlini, ki vsebuje DMT, pa dan. Skupaj tvorita življenje, naravni ciklus.

DMT, ki je kontrolirana snov, je vsebovan, v mnogih rastlinah. Prav tako ga imajo vsi sesalci in tvori se v vršičkih pljuč. Služi, kot nevrotransmitor, čustvene inteligence. DMT v ayahuasci, je v drugačnem kontekstu, kakor DMT v prahu, ki je prepovedana snov. Ayahuasca je kulturna dediščina amazonskih indijancev, plemen Shipibo, Hashinowa in Yawanova.

Čaj ayahuasca je medicina, obredi pa so povezani z iniciacijo in imajo religiozni značaj. Povezani so tudi z zdravljenjem in iskanjem odgovorov, na katero koli temo. Ker Ayahuaska povezuje z vsem, z njo lahko vstopimo v območje enosti, povezanosti, s skupnim nezavednim in skupnim nad zavednim.

Stopimo lahko v območje, kjer imamo stik z vsemi informaciji in z vsemi znanji, se povežemo z bitji živalskega, rastlinskega ali duhovnega kraljestva. V terapevtskem vidiku, je Ayahuasca ZELO POMEMBNA, SAJ NAM OMOGOČI, da budno in zavestno vstopimo, v svoje nezavedno, torej v območje podzavesti, se soočimo s svojimi travmami, s svojo temo, ki jo nosimo in jo osvetlimo, še več. Soočimo se lahko z travmami, ki so jih doživeli naši predniki, ki so zapisane, kot način življenja, v naši genetiki. Epigenetika namreč pravi, da se pomembne izkušnje ali travme naših prednikov, zapišejo v genetiko in oblikujejo odnose, ki jih ustvarjamo. Odnos do sveta, do življenja, odnose s konkretnimi ljudmi, naša temna genetika določa, koliko bomo v komunikaciji uspešni in torej ali bomo ustvarjali srečno, uspešno življenje ali ne. Zato je pomen ayahuasce v terapevtskem smisli veliko širši, kot so nekatere druge rastline, ki jih tudi uporabljamo v terapevtske zadeve.

Ayahuasca vam omogoči, da lahko zavestno sprejmete in osvetlite svoje negativne prava, navade, ter temne dele psihe. Pri tem vam njena inteligenca pomaga, kot bi vas neka univerzalna modrost učila, katera pot je prava, kateri korak je pravi in kateri ni.

Logično, da je Liana pri tem učenju tako sposobna, čeprav ni živa, v strogem pomenu besede, naj se povrnem v prvotno razlago, da nas Ayahuasca poveže z vsem in z vsemi, s celotnim univerzumom in seveda smo tedaj sposobni dojeti tisto božje, univerzalno, življenjsko silo in se neposredno učiti od nje, v spremenjenem stanju zavesti.

Ayahuasca tudi učinkovito pokaže, na naše iluzije, ter nam jih pomaga izpustiti- Učinkovito tudi zdravi, proti zasvojenosti in ima širok nabor terapevtskih sposobnosti.

Čaj zaživi šele s dodatkom DMT -ja, DMT stimulira češariko, ki je duhovna žleza, zato pravijo DMT- ju tudi božja molekula, vendar le ta šele skupaj, z ayahuasco dobi svojo popolno zavest, saj nam omogoči, da smo priča zavestno vseh povezav in učenj, ki jih ustvarja Ayahuasca.

DMT nam omogoči, da vidimo, kako se energije pretakajo in spajajo, da vidimo spomine, slike, prihodnost, vse, k čemur obračamo svojo pozornost. Zato je čaj Ayahuasca učinkovit šele ob zastopanju obeh rastlin, kajti če bi pili le ayahuasco, bi nas povezala z univerzumom, vendar se tega ne bi zavedali, Bi nas povezala s soljudmi ampak bi tega sploh ne opazili. Šele z dodatkom DMT- ja, začnemo učinke in učenja ayahuasce tudi videti, se jih zavedati in jih doživljati. Tedaj Ayahuasca postane, zdraviteljica in duhovna učiteljica.

Tedaj se lahko z njo učimo in duhovno rastemo.

Ayahuasca ni rastlina, ki bi povzročala kakršne koli odvisnosti, pač pa je modrost, ki vstopi v nas in nas osvobaja od iluzij in odvisnosti. Ayahuasca se je pokazala, kot sto procentno učinkovita, pri zasvojenostih s trdimi drogami, herojinu, kokeinu, pri zasvojenostih z alkoholom, pri zdravljenjih hudih oblik socialne apatije in spolni deviantnosti, kot so zdravljenje pedofilije in podobnih deviacij.

Ayahuasca je učinkovita v tem, da človeka dvigne iz nezavednega, iz iluzij, v katerih živi, v razsvetlenje in budnost.