April 2021 – astrologija

1. aprila 2021

April 2021 – astrologija

1. aprila 2021

April,

bo energetsko zelo dober mesec. Predvsem se bodo začele prebujati močne pomladanske energije, močno bo prisotna energija Urana,  z vonjem po novi dobi, s srečo in notranjo izpolnjenostjo.

April bo prinašal veliko novega, nove ideje, razvoj, priložnosti, prav tako so glavni planeti direktni in je dober mesec, da se ga izkoristi za profesionalne namene. V začetku aprila je padajoča Luna, mlaj bo 12.4.

Venera bo z mlajem, 12.4. zelo močna, saj bo v konjunkciji s Soncem in Luno. Če upoštevamo, da je prav nova doba najbolj pomembna za žensko energijo, boginjo ali joni energijo, bo prav april tisti mesec, ki bo to žensko moč najbolj podprl.

V vsakem trenutku je potrebno upoštevati, da svet nove dobe nastaja, prav zdaj, pred našimi očmi. Nova doba pa pomeni povezanost z naravo,  z vsemi ljudmi in ženska je tista, ki povezuje.

Zato je tudi nova doba, doba ženske energije, boginje. In prav v tem mesecu se bodo očitno začele prebujati te čudovite pomladanske energije v vsaki ženski, ki ima Venero aktivno, prebujeno. Zato je to mesec ustvarjanja, kreacije, manifestacije…

Po 12.4. so vse astrološke poti odprte, do 27.4., ko je Ščip.

Od mlaja do Ščipa je kar nekaj dobrih dni, Venera bo v konjunkciji z Uranom, 22. in 23.4., to so napredne ideje, blagoslov ženske energije, povezovanje, skupnost. In Venera konjunkcija Merkur, 26.4., kar spet poudarja povezanost, komunikacijo in skupnost.

Oba aspekta imata v sebi energije nove dobe, ekologije, ljubezni in sreče.

Ščip, 27.4. prinaša s sabo malo težje dneve, ki prinašajo čustveno zdravljenje. Luna bo v škorpijonu, v opoziciji s Soncem, Uranom, Venero in Merkurjem. Osvetlila bo vse, kar ni pozdravljeno na čustvenem področju in na področju odnosov, z namenom, da se prečiščeni z novimi in svežimi energijami razvijamo do naslednjega Ščipa, ki bo popolni Lunin mrk in Vesak.

Ta Ščip imenujemo tudi Ščip preporoda, saj bomo z njim vstopili v višjo vibracijo zrele pomladi.

Do konca aprila je še en pomemben aspekt, Sonce konjunkcija Uran. Ta prinaša zavest nove dobe. Družbeno aspekti prinašajo željo po svobodi in pravicah.

Mars  bo do 23.5. še v fazi OOB.
V tem času se v družbi opažajo izbruhi agresivne moške energije, ki lahko sprožajo nasilne proteste.  V negativni obliki gre za porast nasilja, več bo požarov in neobičajnih nesreč. V tem času je potrebno biti bolj pazljiv v prometu, v komunikaciji, pri delu s stroji ali hišnimi aparati. Lahko se tudi občuti nekakšen občutek, da je nekaj nujno potrebno narediti, občutek notranje prisile. Predvsem ohranjajte nenasilno komunikacijo in bodite sočutni in nežni v odnosih. Mars OOB zna škodovati odnosom. Edina prava zaščita je sočutje in ljubeznivost. Tudi zato daje Ščip na koncu aprila priložnost, da se čustveno prečistimo in pripravimo na to obdobje.

V pozitivni obliki manifestacije lahko Mars OOB povzroči tudi izjemno dobre rezultate v športu ali daje zdravi moški energiji nadpovprečne kvalitete.

Mars OOB bo tokrat v dvojčkih, izražal se bo bolj skozi komunikacijo. Pomembno je vedeti, da je Mars izven običajne cone delovanja veliko močnejši, a vendar to ne pomeni, da je negativen. Njegovo povečano moč moramo zavestno kanalizirati na pozitiven način in tedaj bodo tudi njegovi učinki pozitivni. Seveda pa povzroči povečano delovanje Marsa pri ljudeh, ki imajo težave z Marsovo energijo ali pa nimajo razčiščeno s to energijo, potem povzroča težave.

Četrtek, 1.4.
Luna v optimističnem strelcu prihaja v sekstil s Saturnom. Luna je v upadanju, dan bo primeren za dokončevanje, ni pa primeren več za nove korake, čeprav so aspekti lepi, če je kaj nujnega, je danes še dan za novosti.

Petek, 2.4.
Luna v strelcu bo v opoziciji z Marsom, bodite pazljivi v prometu in držite se omejitev hitrosti. Dan ni primeren za akcije,  kvadrat z Neptunom pokaže, da je boljše biti pasiven. Večer pa bo zelo lep, sekstil z Jupitrom prinaša dobre novice.

Sobota, 3.4.
Luna bo ob 10. uri vstopila v discipliniranega kozoroga in ves dan prihaja v trigon z Uranom.  Zanimiv dan, vesolje bo podpiralo vse pozitivne korake in dejanja.

Nedelja, 4.4. Zadnji krajec, ob 12. uri Velika noč
Na dan zadnjega Luninega krajca, bo vstopil Merkur v znamenje ovna. Energije Velike noči dajo zemlji močan impulz rasti, v tem času se po biodinamiki ne sme delati na zemlji, ker mora zemlja mirovati.

Ponedeljek, 5.4., Velikonočni ponedeljek
Spet bodo dobre energije, ki pa niso primerne za delovanje. Vse do 15. ure bo Luna v praznem teku, kar pomeni, da se nič bistvenega ne more dogoditi. Po 15. uri, bo Luna vstopila v vodnarja, veliko bo komunikacije, vodnarjeva energija bo prinašala dobro razpoloženje, porodijo se lahko dobre ideje. Pomembna je skupnost.

Torek, 6.4.
Luna v vodnarju bo dosegla Saturna, mentalna energija bo na višku, lahko se sporpimete tudi s težjimi izzivi. Venera sekstil Mars prinaša dobro sodelovanje, učinkovito harmonijo v odnosih.

Sreda, 7.4.
Luna v vodnarju bo do 12. ure dosegla Jupitra, v konjunkciji, odličen čas za druženje, timsko delo, energije bodo usklajene. Po 12. uri bo Luna v praznem teku, nič bistvenega se ne more zgoditi.

Četrtek, 8.4.
Luna v ustvarjalnih ribah, bo v sekstilu z Uranom. Prinaša dobre novice, primerni koraki za realizacijo, vse energije bodo naklonjene. Aspekt bo vzpodbujal intuicijo in dobre ideje.

Petek, 9.4.
Luna v ribah, kvadrat Mars, konjunkcija Neptun in Mars kvadrat Neptun. Danes ni dan za akcije, ker bi ustvarile še več zmede, vsak korak, ki ga storite je lahko napačen. V zraku bodo kaotične energije in veliko bo urejanja.

Sobota, 10.4.
Luna bo vstopila v energičnega ovna, imamo tudi celodnevni vpliv Venere in Jupitra, ter Merkurja in Saturna. Energije bodo naklonjene, dan prinaša pomembne novice, na katere se morate takoj odzvati.

Nedelja, 11.4.
Dan pred mlajem je Luna v ovnu, v konjunkciji z Merkurjem. Dan bo obetal veliko več, kot boste dejansko uspeli narediti, stvari se ne bodo uspele med seboj sestaviti, saj smo dan pred mlajem, zato ne pričakujte preveč in ne zahtevajte preveč.

Ponedeljek, 12.4. Mlaj. Ob 4.30 uri
Mlaj v ovnu, v konjunkciji z Venero bo z močnim pomladanskim impulzom prebudil vse, ki še ne čutite pomladi. Energije se bodo dobro razvijale, prinašale bodo dobre novice, na globalnem, družbenem področju pa stvari ne bodo rožnate. Mlaj še ni primeren za nove korake.

Torek, 13.4.
Luna v zemeljskem biku bo v konjunkciji z Uranom. Do 15. ure bodo stvari dobro podprte, to je tudi čas, ki ga je pametno izkoristiti za delo. Popoldanska energija,  Luna  kvadratu s Saturnom, bo bolj stresna. Bodite pozorni, da ne podrete vsega, kar ste dopoldan sestavili.

Sreda, 14.4.
Luna v biku bo v sekstilu z Neptunom. Luna raste, prihajajo prave vizije, povezujte se z ljudmi, ki jih čutite.

Četrtek, 15.4.
Luna v komunikativnih dvojčkih bo prinašala super energijo za podpise pogodb, intervjuje, sestanke. Danes je pomemben dan, saj sta Sonce in Jupiter v sekstilu, kar prinaša srečo, zaupanje in dobro komunikacijo v vseh stvareh ki jih boste počeli. Vse astrološke poti so odprte. 

Petek, 16.4.
Luna v komunikativnih dvojčkih, vendar z težjimi energijami, Sonce bo v kvadratu s Plutonom. Ne priporočam nobenih akcij, predvsem ne ustvarjajte konflikta. Aspekt sicer označuje težko družbeno dogajanje, kljub temu bodo energije v intimni sferi dobre.

Sobota, 17.4.
Danes je veliko zanimivih aspektov, z Merkurjem, Marsom in Jupitrom. Dober dan za osvajanje ciljev, zelo naklonjena energija, dobro ga je izkoristiti za pomembne korake, kajti astrološko nebo je v močno podporo. Optimizem, veliki načrti, koristni stiki, pomembne poti…

Nedelja, 18.4.
Luna v raku, spet odlična energija, imamo sekstil z Venero in Uranom. Rastoča Luna zagotavlja uspeh, v vseh stvareh, ki jih delate.

Ponedeljek, 19.4. Sonce bo vstopilo v bika
Dan, z Luno v raku in Merkurjem, kazimi, torej Merkur v konjunkciji s Soncem, zelo naklonjena energija za realizacijo. Pomemben dan za ozaveščene korake, za meditacijo, vse, kar boste ta dan govorili ali storili, se bo podeseterilo.

Torek, 20.4. Prvi Lunin krajec, ob 9.uri
Luna v levu bo dosegla prvi krajec, s Soncem v biku. Intenziven delavni dan, ki bo od vas zahteval ogromno energije. Astrološko nebo je naklonjeno.

Sreda, 21.4.
Luna v levu bo v opoziciji s Saturnom, naporen in težaven dan bo, vse se bo blokiralo, dan ni primeren za akcije, saj bo Saturn postavljal blokade, čas je bolj naklonjen temu, da pogledamo vase in se umirimo.

Četrtek, 22.4. Dan Zemlje
Luna v levu bo v sesktilu z Marsom, dajala bo veliko energije, ki jo lahko izkoristimo za fizično naporne aktivnosti in pomembne korake.  Venera v biku prihaja v konjunkcijo z Uranom, vse bo brstelo, boginja Afrodita se bo spustila na zemljo.

Petek, 23.4.
Dopoldan so zelo srečne energije, stvari bodo lepo stekle. Pomembnejše sestanke načrtujte v dopoldanskih urah.

Sobota, 24.4.
Zjutraj bosta Merkur in Uran v konjunkciji, kar odpira zelo prebojno energijo v komunikaciji, vse stvari so odprte in rešljive, če ste povezani z pravimi in naprednimi idejami. Edino na družbenem področju bo polno protestov in nasilnih izgredov, ljudje se bodo borili za svobodo in resnico.

Nedelja, 25.4.
Dopoldan bo malo slabše počutje, Merkur bo v kvadratu s  Saturnom, kar pomeni soočanje z nečem, kar nimate preveč radi. Popoldan pa bodo lepe energije, nagrada za ves trud, Merkur konjunkcija Venera. Prijetni razgovori, naklonjenost ljudi…. 

Ponedeljek, 26.4.
Celodnevni vpliv Merkurja v konjunkciji z Venero bo čutiti tudi danes. Luna v tehtnici je v trigonu z Jupitrom, zelo srečen aspekt, ki prinaša rast na vseh področjih. Zvečer bo Luna vstopila v škorpijona, prebujala bo naše nezavedno, oziroma v čisti obliki notranjo moč. Pred nami je močna polno- Lunska noč, bodite pozorni, kaj se vam dogaja.

Torek, 27.4. Ščip
Današnji dan Ščipa, z Luno v škorpijonu, bodo zelo težke energije, Luna bo v opoziciji z Uranom, Venero in Merkurjem. Luna bo osvetljevala vso podzavest, primerno za zdravljenje, saj bo vse, kar ni prečiščeno, na katerem koli področju življenja, prinašala na dan. Ta Ščip imenujemo tudi Ščip preporoda, saj bomo z njim vstopili v bolj zavestno obdobje.

Sreda, 28.4.
Luna v škorpijonu bo v kvadratu z Jupitrom in v sekstilu s Plutonom. Veliko dela vas čaka, aktiven dan bo, s pomembnimi odločitvami.  Astrološke poti so še odprte in po tem Ščipu boste imeli nov zagon.

Četrtek, 29.4.
Luna v strelcu bo v sekstilu s Saturnom. Energija je primerna za urejanje uradnih zadev, marsikaj boste uspeli dokončati.

Petek, 30.4.
Danes je pomemben dan, saj je Sonce v konjunkciji z Uranom. To so izjemno napredne energije, vstop v višje vibracije, v ospredju bo zavest in resnica. Vse astrološke poti so odprte, na družbenem področju pa bo spet v ospredju borba za človekove pravice.