Nazaj na novice

Zvezdne novice, 20.9. – 26.9.

20. septembra 2021

Nazaj na novice

Zvezdne novice, 20.9. – 26.9.

20. septembra 2021

Začel se je zanimiv teden, z Ščipom in jesenjskim enakonočjem.

Ščip, 21.9.

Energija Ščipa bo otovorila jesen, predstavlja uresničitev vaše duhovnosti ali odkritje zlata, zaklada. To se nanaša na zavest, resnico in notranji steber. Najpomembneje pri tem je, dejstvo, da je resnica neizgovorljiva in se uresničuje, kot notranji mir in sožitje z vsemi drugače mislečimi ljudmi.

V realizaciji notranjega miru, tiči spoznanje, da nihče nikomur ne krati pravic, da je to le fiksna ideja posameznika, ki ni mogel sprejeti vseh delov sebe in še ni dosegel stanja pomirjenosti z življenjem.

Dan Ščipa, je dobro preživeti v meditaciji in v pozitivni komunikaciji s soljudmi, z veliko humorja in resnice. Bodite iskreni in ljubeči. Na dan Ščipa Luna vstopi v ovna in se sreča v opoziciji z Marsom, kar so konfliktne in destruktivne energije in nima nobenega pomena, da bi jim sledili, kajti ta pot ne prinaša nič dobrega. Ne ustvarja miru, ampak stopnjuje konflikt.

Enakonočje, 22.9.

Iz karte jesenskega enakonočja lahko razberemo jesenjski ingres, ki pokaže, kako bodo potekale energije skozi celotno jesen. Po jesenjskem enakonočju se vidi točno to, kar se dogaja. Sonce je v konjunkciji z Marsom, torej da so najglasnejši tisti, ki so najbolj borbeni in tudi najbolj zmedeni. Zgodovina se v nešteto oblikah ponavlja, iz nje pa se očitno bore malo naučimo. Namesto, da bi iskali skupne točke in gradili konsenz, raje zaostrujemo konflikt. Kar pa ne more pripeljat do nobenega napredka, ampak le vodi navzdol, v ponavljajoče se cikluse.

Zato je škoda življenja in narave, saj nikomur ne prinese nič dobrega. Jesenjski ingres kaže, da se bodo te energije vlekle skozi celo jesen.

Najmočnejši aspekt je Venera v opoziciji z Uranom, kar kaže na to, da namesto, da bi složno pomagali izkoreniniti novi korona virus in podprli delo zdravstvenih delavcev in strokovnjakov, se raje zapletamo v ne vem kakšne zanke lastnega ega in ostajamo v svojem mehurčku sebičnosti, ker se delamo pametne, ob enem pa za drugega ne bi storili čisto nič in se suvamo uspešno in pozitivno družbo, namesto, da bi jo gradili in bili solidarni.

Ljudje, ki sestavljajo vlado, so izvoljeni predstavniki vseh nas. In edino z podporo, sodelovanjem, lahko premaknemo stvari na boljše. Ne glede na to ali so nam te ljudje všeč ali ne, to nima pomena.

Slovenija lahko naredi napredek zgolj tako, da ustvarimo širši konsenz in podpiramo vlado ne glede na to, katera je, saj je vsaka vlada do slej prešibka, da bi lahko naredila kakršne koli spremembe. In to bo tudi trajalo naprej, konflikt pa se bo stopnjeval, iz vseh strani, saj so vsi proti vsem.

Ni poti do miru, mir je pot.

Ponedeljek, 20.9.

Luna v ribah bo v konjunkciji z Neptunom in v sekstilu s Plutonom. Čez pogovor bo mogoče izluščiti resnico, zelo dober dan je tudi za promocijo, vaš glas bo dobro slišan.

Torek, 21.9. Ščip, ob 1.54. uri

Ves dan se bo čutil aspekt Merkur trigon Jupiter, to je dan svetlobe in resnice. Pomembno je, da ljubeče in iskreno poveste, kar vas moti. Luna v ovnu bo v opoziciji z Marsom, energije bodo hitre, vendar na vas je, da ustvarjate polje miru, da umirite um in da- sledite srcu.

Sreda, 22.9. Enakonočje

Pomemben dan, praznik jesenjskega enakonočja, podarite Pachamami, materi naravi nekaj zrn pšenice ali koruze, kakšno slaščico ali malo medu in kakšen krompir in šilce žganja.

To lahko zažgete ali pa pustite na posebnem mestu, ki predstavlja oltar vašega vrta.

Merkur kvadrat s Plutonom, bo na dan prinašal močne konfliktne energije, prava borba in pravi pogum je, da v sebi najdete mir.

Četrtek, 23.9.

Luna v ovnu in Venera opozicija Uran! Zelo stresen dan, ni primeren za poslovne akcije, v odnosih bodite ljubeči in se raje umaknite, kot da bi se prepuščali konfliktnim energijam, saj ta dan ne bodo prinesle nobenih dobrih stvari, oziroma vam bo ob tem primeru, kasneje žal.

Petek, 24.9.

Luna v biku bo v konjunkciji z Uranom, in v opoziciji z Venero. Danes se močno pojavijo možnosti energije zdravljenja, uvidov, to je dobro in pomembno okno, dober korak za naprej. Poslovno prihajajo nove ideje, ki pa sicer še ne bodo sprejete, saj bi se zaradi njih moral marsikdo odpovedati kančku svojega ugodja. Ampak, če želimo pomagati materi naravi, moramo na vsak način delati tudi takšne korake.

Sobota, 25.9.

Luna kvadrat Jupiter in Mars trigon Saturn. Danes je dan spoznanj, veliko novega se lahko naučite in prave stvari bodo zrasle same od sebe. Prava pot je, da se odločite, da nekaj ne naredite, kot pa da naredite.

Nedelja, 26.9.

Luna v dvojčkih, bo v lepih aspektih, dan bo komunikativen, stvari se bodo lepo zlagale med sabo, če ste spretno vozili svojo ladjo skozi vse spremembe tega tedna, bo danes en čudovit, vrhunski dan!