Nazaj na novice

Ščip in enakonočje

16. marca 2022

Nazaj na novice

Ščip in enakonočje

16. marca 2022

Ščip bo 18.3.,

Sonce na osi 27. stopinje rib, blizu fiksne zvezde Sheat in Luna, na 27. stopinji device. Iz karte Ščipa se vidi, da se bo stopnjevalo nasilje na Ukrajino. Drugače pa je Sonce v ribah sočutno, kar se tudi odraža v pomoči držav v begunski krizi.

V karti pomladnega ingresa

so Merkur, Jupiter in Neptun v konjunkciji v ribah. Glede na veliko bližino pomladnega enakonočja, je ta Ščip res pomemben mejnik v družbeni astrologiji. Zaradi same narave rib, so dnevi okoli Ščipa tisti, ki nudijo dobro podlago za konstruktivne dogovore o premirju. Toda bližajoča se konjunkcija Jupitra in Neptuna, nam vseeno vliva negotovost, predvsem zato, ker se bo dogodila na 23.58 stopinje, v konjunkciji s težko fiksno zvezdo v sedlu Krilatega konja Pegaza, imenovano Markab, na 23.47. stopinji rib. Ta označuje neuravnovešen um, ne – harmonijo, številne nesreče, nasilne smrti. Konjunkcija Jupitra in Neptuna na zadnjih stopinjah rib, tudi pomeni, da se doba fosilnih goriv izteka. Nazadnje sta bila Jupiter in Neptun v konjunkciji leta 1856, na 18. stopinji rib…To so ciklusi velikih planetov, ki povzročajo velike družbene spremembe.
Prav tako Jupiter, Neptun in Merkur v konjunkciji v ribah, predstavljajo informacijsko vojno, ki se dogaja v Rusiji.

V duhovnem smislu,

pomladni ingres prinaša solidarnost, v družbeni sferi veliko komunikacije, aktivne diplomacije, je pa še vedno najbolj pomembna pozicija Merkurja, Jupitra in Neptuna v konjunkciji, se pravi, da bo vso pomlad, na prvem mestu širjenje resničnih informacij in to je tisto, kar nas lahko vodi k zmagi luči nad temo. Ščip, na zadnji stopinji rib in device, prinaša nove energije, nas popelje v ognjeno znamenje ovna in seveda pomladansko enakonočje. Ob pomladnem enakonočju se povežite z naravo in njenim prebujenjem, kajti to je življenje in svetloba, sledite silam, ki budijo rastline, sončevi energiji, ki premaga temo.Naj bo vaša rast, v letošnjem letu v znamenju povezanosti z naravo in uporabi čiste – zelene energije. Sadite rastline in drevesa, vsak vaš korak naj bo ekološki in vsaka vaša misel ljubeče sočutje.

Vstop Sonca v znamenje ovna,

bo v nedeljo , ter začetek novega astrološkega ciklusa, upanje, po prevladi pozitivnih energij in sočutja bo tu. Vstop v ovna označuje novo Sončevo rast, prebujanje vseh energij in začetek svetlega dela leta. S pomladnim enakonočjem se bodo vse energije spremenile, vsak dan boste čutili večji optimizem in imeli boste več volje, da se lotite stvari, ki jih nameravate urediti v pomladanskem obdobju. Z vstopom Sonca v znamenje ovna, se prižge prva iskra ognja, začne se novo življenje, prebujanje rastlinskega sveta, ljubezenskih sokov, občutek je, kot bi po dolgem spanju odprli oči in pogledali v popolnoma novo in sveže jutro.