Nazaj na novice

Retrogradni Merkur

29. septembra 2021

Nazaj na novice

Retrogradni Merkur

29. septembra 2021

Danes je prvi dan retrogradnega Merkurja, vsem, ki ste imeli intenzivno delavno obdobje, bo Merkurjev obrat dobrodošel, kajti stvari se bodo umirile in lahko se boste odpočili in se bolj posvetili sebi, ter vašim stvarem, ki jih imate najraje.

Merkur, v retrogradni fazi, od 28.9. – 19.10., pomaga urejati stvari za nazaj, tiste, ki so ostale nedokončane nekje v preteklosti, omogoča odličen vpogled vase, v poslovnem smislu ni ravno dobro obdobje. Čas retrogradnega Merkurja ni čas za nove korake ali pogodbe, izkaže pa se, da je zelo primerno obdobje, kadar morate popraviti določene odločitve, v vašem poslovnem življenju ali se preusmeriti. To je obdobje za popravljanje napak in je zelo pripravno za zaključevanje nedokončanih projektov. Ker se Merkurjeva zanka dogaja v tehtnici, se njegov učinek predvsem izraža v odnosih, v ravnovesju z drugimi in podobno. Seveda pa je odvisno od tega, katero področje v življenju, vam osvetli tranzitni Merkur. Na voljo sem vam za osebna in poslovna svetovanja.

Zadnji Lunin krajec prinaša realizacijo, v tem tednu bo tudi še nekaj težjih aspektov, vendar vse le z namenom, da bodo stvari lažje dobile svojo pravo obliko.

Obdobje retro Merkurja je tudi v zdravstvenem smislu nekoliko slabše, saj Merkur označuje imunski sistem. V času retro Merkurja, pijte še več vitaminov in kuhajte zdravilne čaje, saj je v teh dneh vremenskih sprememb dobro uporabljati tudi znanje o zeliščih in zdravilnih rastlinah.

Sreda, 29.9. Zadnji Lunin krajec

Luna v raku je dosegla zadnji Lunin krajec. Smo v obdobju realizacije, Venera trigon Neptun je dober aspekt za vse zaljubljene. V zraku bo vonj umetnosti, dobre glasbe in sproščenega vzdušja. Tudi jesenjska narava bo vse bolj obarvana.

Četrtek, 30.9.

Luna v raku bo dopoldan v lepih aspektih. Stvari, ki jih morate opraviti, jih dajte raje v dopoldanskem času, saj popoldanske energije niso primerne za komunikacijo.

Petek, 1.10.

Danes je Luna vstopila v leva, postali smo samozavestnejši, toda pojavaljale se bodo blokade, tudi v komunikaciji. Šele pozno popoldan, proti večeru prihajajo lepe energije, izkoristite jih za zabavo.

Sobota, 2.10.

Luna v levu, bo v opoziciji z Jupitrom, še vedno trkala ob naš ego. Dan je še najbolj primeren, da se posvečamo hobijem in tistemu, kar radi počnemo, saj za nič drugega ni primerna energija.

Nedelja, 3.10.

Luna v devici bo vzpodbudila našo kulinarične sposobnosti, kuhali bomo zdravilne čaje, saj je v teh dneh vremenskih sprememb dobro uporabljati znanje o zeliščih in zdravilnih rastlinah.