Verižica Larimar 1

70,00

Ni na zalogi

Ročno izdelan obesek iz medenine in naravnega larimarja.

Ni na zalogi

Šifra: VMLAR1 Kategorija:

Opis

Larimar je redka modra različica pektolita, ki jo najdemo le v Dominikanski republiki. Miguel Mendez je bil eden prvih obrtnikov, ki je pričel z uporabo tega kamna, katerega je poimenoval po svoji hčeri. Ime namreč izvira iz ženskega imena »Larissa« in španske besede za morje »Mar«. Poleg tega poimenovanja pa ga poznamo tudi kot kamen Atlantide in kamen delfinov.

Metafizične značilnosti larimarja:

Ima zelo zdravilne učinke na celotno zgradbo kosti. V obdobju rasti varuje otroke pred mehkobo in napačnimi oblikami kosti. V povezavi s kostmi ima larimar zdravilne učinke na okončine, kot so noge, roke, stopala in pleča. Zdravilno učinkuje na alergije in preobčutljive reakcije organizma na prah, viruse in bakterije. V svojih meditativnih učinkih larimar razvije svoje moči še posebej v povezavi z drugimi svetlomodrimi kamni (kalcedon, modri topaz, turkiz). Naravno dviguje zavest, harmonizira telo in dušo in ju vodi do novih, višjih vibracij. Pospešuje celjenje razmerij iz prejšnjih življenj ter zdravi srčne travme. Larimar odstrani blokade, ki smo si jih sami naložili in nas osvobaja omejitev. Ta kamen prinaša vedrino in jasnost ter konstruktivne misli.

Lastnosti izdelka:

Čista medenina je ena izmed najbolj varnih kovin, saj vsebuje le cink in baker. Medenina se lahko reciklira neštetokrat, saj v procesu recikliranja ne izgubi svojih kemičnih ali fizikalnih lastnosti. Proizvodnja medenine po vsem svetu je močno odvisna od recikliranja odpadne medenine in bakra. Zaradi tega je medenina ena najbolj recikliranih kovin na svetu, kar pomaga varčevati z energijo in zmanjšuje vpliv na okolje. Medeninasti nakit je odporen proti koroziji, zato ne rjavi. Vendar tako kot srebro, prične s časom na zraku oksidirati (postaja temnejša). Da bi to preprečili, mora biti nakit iz medenine (ko ni v uporabi) shranjen v zaprti škatli ali plastični vrečki. Po potrebi se ga lahko očisti s čistilom za medeninasto pohištvo.

 Velikost kabošona: 30 x 20 mm.

Obesek visi na 40 cm dolgi verigi iz čiste medenine.

Go to Top