Home » Trgovina » Obesek z nebesno modrim labradoritom

Obesek z nebesno modrim labradoritom

Ročno izdelan obesek iz medenine in naravnega labradorita.

Velikost kabošona: cca 25 x 16 mm

 

50,00

1 na zalogi

Opis

Labradorit je dobil svoje ime po mestu Labrador v Kanadi, kjer je bil najden leta 1770 na otoku Paul, v bližini mesta Nain. Labradorit je plagioklazni glinenec. Zaradi svojih barvnih prelivov, je veljal za magični kamen. Ker je ta optični učinek tako edinstven, so ga poimenovali kar »labradorescenca«. Morda so ga še najbolje opisali Inuiti, ki pravijo da je severni sij ujet v skale Labradorja.

Metafizične značilnosti labradorita:

Številne generacije so verjele v moč labradorita, saj naj bi nas zdravil in prinašal dobro duševno počutje. Z lastnostmi severnega sija, labradorit prinaša notranji mir in spokoj, ki ga mnogi od nas potrebujemo za spopadanje s stresom vsakdanjega življenja. Tistemu, ki ga nosi, naj bi v življenje prinašal zaščito in svetlobo. Velja za kamen transformacije in idej, saj nam v času sprememb daje moč, pomaga pri vztrajnosti in spodbuja našo domišljijo. Okrepil naj bi intuicijo in zaupanje v samega sebe ter s tem pregnal naše strahove in negotovosti.

Lastnosti izdelka:

Čista medenina je ena izmed najbolj varnih kovin, saj vsebuje le cink in baker. Medenina se lahko reciklira neštetokrat, saj v procesu recikliranja ne izgubi svojih kemičnih ali fizikalnih lastnosti. Proizvodnja medenine po vsem svetu je močno odvisna od recikliranja odpadne medenine in bakra. Zaradi tega je medenina ena najbolj recikliranih kovin na svetu, kar pomaga varčevati z energijo in zmanjšuje vpliv na okolje. Medeninasti nakit je odporen proti koroziji, zato ne rjavi. Vendar tako kot srebro, prične s časom na zraku oksidirati (postaja temnejša). Da bi to preprečili, mora biti nakit iz medenine (ko ni v uporabi) shranjen v zaprti škatli ali plastični vrečki. Po potrebi se ga lahko očisti s čistilom za medeninasto pohištvo.

 

Go to Top