Prstan v obliki kaplje z mesečevim kamnom

90,00

1 na zalogi

Ročno izdelan prstan iz medenine, alpake in naravnega mavričnega mesečevega kamna.

Velikost kabošona: cca 38 x 21 mm

Zgornji del prstana je ročno izdelan iz čiste medenine, obroček za prst pa je izdelan iz srebrne nerjaveče alpaka žice (ta vsebuje majhno količino niklja).

Prstani so prilagojeni na povprečno velikost, ki je 53,1 mm obsega prsta, vendar je velikost prstana nastavljiva.

1 na zalogi

Šifra: PMMES1 Kategorija:

Opis

Mavrični mesečev kamen je različica Labradorita. Najbolj znan je po svojem sijaju – odboju svetlobe, ki ga imenujemo adularescenca. Njegova zgodba se začne v starem Rimu, kjer so verjeli, da je mesečev kamen nastal iz utrjenih žarkov mesečine. Ugotovili so tudi, da je rimsko boginjo Diano, boginjo lune, mogoče videti znotraj kamna in bo dala ljubezen, modrost in srečo tistim, ki so kamen imeli.

Metafizične značilnosti mesečevega kamna:

Mesečev kamen je »kamen novih začetkov«. Njegov najmočnejši učinek je umirjanje čustev. Znan kot najmogočnejši kamen za ženske, simbolizira nežnost, plodnost, intuicijo in od nekdaj velja za kamen svete ljubezni. Blaži jezo in grobost, pomirja, sprosti in odpravlja strahove. Odstranjuje pregrade v partnerskih zvezah, odpira nas za ljubeče razumevanje in sprejemanje samih sebe. Kot obesek ali ogrlica okrog vratu, mesečev kamen spodbuja funkcijo ščitnice ter olajša duševna nihanja pri menopavzi. Harmonizira ženske hormone in lajša mesečne krvavitve.

Lastnosti izdelka:

Čista medenina je ena izmed najbolj varnih kovin, saj vsebuje le cink in baker. Medenina se lahko reciklira neštetokrat, saj v procesu recikliranja ne izgubi svojih kemičnih ali fizikalnih lastnosti. Proizvodnja medenine po vsem svetu je močno odvisna od recikliranja odpadne medenine in bakra. Zaradi tega je medenina ena najbolj recikliranih kovin na svetu, kar pomaga varčevati z energijo in zmanjšuje vpliv na okolje. Medeninasti nakit je odporen proti koroziji, zato ne rjavi. Vendar tako kot srebro, prične s časom na zraku oksidirati (postaja temnejša). Da bi to preprečili, mora biti nakit iz medenine (ko ni v uporabi) shranjen v zaprti škatli ali plastični vrečki. Po potrebi se ga lahko očisti s čistilom za medeninasto pohištvo.

 

Go to Top